Isten hozta a Sarlós Boldogasszony Plébánia honlapján!

NAGYBÖJTI IDŐ

Böjti fegyelem: Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjti nap. Ezeken a napokon a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz a 14 év felettiek. A hústilalom nagyböjt pénteki napjaira is vonatkozik.

Keresztút: nagyböjt pénteki napjain 17.30-kor a templomban.

Zsolozsma: nagyböjt keddi és pénteki napjain 7 órakor laudes, vasárnap 17.30-kor vesperás.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nagyböjt pénteki napjain  szentáldozás után, feszület előtt áhítattal elimádkozza az Íme, jóságos Jézusom imádságot.

A járvány ideje alatt minden vasárnap 7.30-kor is lesz szentmise az idősebb, veszélyeztetett hívek részére.

Kérjük, hogy a szentmisére érkezve és a templomban tartózkodva

  • viseljünk szájat és orrot eltakaró maszkot
  • családunk tagjain kívül másoktól tartsunk másfél méter távolságot
  • áldozáskor is tartsunk távolságot, a maszkot addig tartsuk magunkon, amíg a Szentostyát kezünkben tartva az áldoztatótól egyet lépve magunkhoz vesszük.

Ezzel a többiek – leginkább az idősek és gyenge egészségűek – védelmét szolgáljuk.


Minden nap közvetítünk szentmisét, továbbra is
, hétköznap reggel 6:30-kor, vasárnap pedig 10:30-kor kezdődően. A szentmisék a Youtube csatornánkon felvételről is elérhetőek a misét követően. Különösen az idősek és betegek számára folytatjuk a közvetítéseket, mivel részükre a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés továbbra is érvényes.

Minden nap imádkozzunk egy tized rózsafüzértaki értünk a keresztet hordozta” titokkal a koronavírus áldozataiért, a betegekért és a járvány megszűnéséért.

Arra kérünk minden kedves újlaki hívőt, hogy – lehetősége szerint – személyi jövedelemadója első 1%-át az Újlaki Sarlós Boldogasszony Alapítvány (adószáma: 18083440-1-41) javára, míg második 1%-át a Magyar Katolikus Egyház (0011) javára ajánlja fel!