Isten hozta a Sarlós Boldogasszony Plébánia honlapján!

 

SZENT MARGIT ÜNNEPE A MARGITSZIGETEN

A járványügyi helyzet miatt idén nem a romoknál, hanem a kápolnában  lesz megtartva az ünnepi szentmise január 17-én 11 órakor, melyet Erdő Péter bíboros úr celebrál szűk körben, csak a papság és az asszisztencia részvételével. A hívek a Mária Rádió és a Bonum TV közvetítése által kapcsolódhatnak bele az ünneplésbe.

A Mária Rádió élő adását itt hallgathatjuk online, a Bonum TV élő közvetítését itt nézhetjük online számítógépünkön vagy  mobilunkon.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új, 2020. november 9-én kiadott járványügyi rendelkezését itt olvashatjuk.

Erdő Péter bíboros Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében érvényes kiegészítő járványügyi rendelkezéseit itt olvashatjuk.

Kérjük, hogy a szentmisére érkezve és a templomban tartózkodva

  • viseljünk szájat és orrot eltakaró maszkot
  • családunk tagjain kívül másoktól tartsunk másfél méter távolságot
  • áldozáskor is tartsunk távolságot, a maszkot addig tartsuk magunkon, amíg a Szentostyát kezünkben tartva az áldoztatótól egyet lépve magunkhoz vesszük.

Ezzel a többiek – leginkább az idősek és gyenge egészségűek – védelmét szolgáljuk.


Minden nap közvetítünk szentmisét, továbbra is
, hétköznap reggel 6:30-kor, vasárnap pedig 10:30-kor kezdődően. A szentmisék a Youtube csatornánkon felvételről is elérhetőek a misét követően. Különösen az idősek és betegek számára folytatjuk a közvetítéseket, mivel részükre a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés továbbra is érvényes.

Minden nap imádkozzunk egy tized rózsafüzértaki értünk a keresztet hordozta” titokkal a koronavírus áldozataiért, a betegekért és a járvány megszűnéséért.