Kitekintés – Egyházi hírek

  • A római Collegium Hungaricumban is bemutatták azt a nemrégiben megjelent, angol nyelvű kötetet, amely a Mindszenty-per 70. évfordulója alkalmából rendezett, 2019-es konferencia tanulmányait gyűjti össze. A Vatikáni Könyviadó gondozásában megjelent könyvről, Mindszenty József alakjáról, a kommunizmus és egyházak kapcsolatáról Fejérdy András adott interjút a Magyar Nemzetnek. (Forrás: Magyar Nemzet, 2022. január 26.)

  • Új esztendőben, új szívekkel címmel a Benyus nagycsalád újévi hangversenyt ad a budapesti Ciszterci Szent Imre-templomban, a vasárnap esti 18 órás szentmise után. A világszinten is páratlan zenészcsalád eredetileg tíz testvérből álló kamaraegyüttese ezen a koncerten kiegészül a házastársak és gyermekeik kórusával. A belépés ingyenes. (Forrás: Magyar Nemzet, 2022. január 13.)

  • Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical  Zsuffa Tünde író azonos című regénye alapján készült, melyhez Lezsák Sándor dalszövegeket és szövegkönyvet, Szikora Róbert pedig zenét írt. A musical bemutatója április 8-án és 9-én lesz az Erkel Színházban. (Forrás: Magyar Nemzet, 2022. január 12.)
  • A felekezetközi Őrtüzek Imádság Háza 12 hetes imádságot hirdet a magyar nemzetért, Magyarország megtéréséért január 9. és április 3. között (bármikor be lehet kapcsolódni az imádságba). Nagy szüksége van hazánknak erre, amikor a választások, a politika, a koronavírus-járvány és az oltások kapcsán családokon belül, barátok között is árkok keletkeznek. Bővebb információt itt. (Forrás: www.imadsaghaza.org)
  • Közös nyilatkozatban állt ki több egyház a házasság, a család és az emberi méltóság  mellett. A tizennégy egyház, valamint hitközség által 2021. december 9-én szignált nyilatkozat szerint „a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg”. Veres András győri megyéspüspökkel készült interjú a közös nyilatkozat kapcsán. (Forrás: Magyar Nemzet, 2021. 12. 11.)
  • A Magyar Nemzetnek adott interjút Papp László, Magyarország szentszéki nagykövetségének első beosztottja annak apropóján, hogy a nagykövetség harminc évvel ezelőtt költözött a Fraknói Vilmos püspök által építtetett római villába. A beszélgetés Ferenc pápa magyarországi látogatására is kitér. (Forrás: Magyar Nemzet, 2021. 12. 10.)
  • A jövő a férfi és a nő szeretetkapcsolatától függ – mondja a nyolcvanadik születésnapját ünneplő bencés szerzetes, Korzenszky Richárd. Interjú a kereszténység mai állapotáról, a család védelméről és a valódi ünnepről. (Forrás: Mandiner, 2021. 12. 02.)