Hírlevél-2021-05-31

 

 

 

 

2021-05-31-hétfő

 

1. Idén ősszel Eucharisztikus Kongresszus! Május végén több program jelentkezési határideje is lejár. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy a kongresszuson való részvételhez regisztrálni kell a NEK honlapján (iec2020.hu). Ezt azoknak is újra meg kell tenniük, akik már korábban regisztráltak. A kongresszus programjáról és a regisztrálás menetéről bővebben itt olvashatunk.

2. Június 4-én, pénteken a trianoni békediktátum évfordulója. Délután 4 órakor együtt imádkozunk a templomban a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért, fél 5-kor pedig harangszóval emlékezünk a történelmünket meghatározó eseményre.

3. A NEK titkársága ismét közös imára hívja a világot Úrnapja ünnepének előestéjén. Ennek keretében Szentségimádás lesz templomunkban június 5-én 17 órától az egészségügyi dolgozók részvételével, melyről bővebben itt olvashatunk.

4. Június 6-án, vasárnap Úrnapja. A járványügyi helyzet lehetővé teszi ismét a körmenet megtartását, melyet hagyományosan a 9-es szentmiséhez kapcsolódóan tartunk a szokásos útvonalon (Szépvölgyi út, Ürömi út, Zsigmond tér, Bécsi út). A fél 11-es szentmise a körmenet miatt később (kb. 10.50-kor) kezdődik)

5. A járványügyi helyzet javulása miatt június 6-án lesz utoljára fél 8-kor is szentmise.

6. Nyári Újlaki Fesztivál: június 12-én este 7 órakor várjuk a kedves Újlaki Híveket és Érdeklődőket a Plébánia udvarára, ahol élő jazz zene mellett lesz lehetőség baráti beszélgetésre, feltöltődésre. A programról részletesen itt olvashatunk.

7. Június 13-án tartjuk templomunk felszentelésének ünnepét. Az ünnepi fél 11-es szentmisét latin nyelven mutatja be Ferenc atya. Ekkor kerül sor az Újlakért emlékérem átadására is.

8. Plébániánk Napközis Tábora idén is megnyitja kapuit, betartva az aktuális egészégügyi előírásokat. Sok szeretettel várunk minden 4 évnél idősebb gyermeket június 16-július 2-ig minden hétköznap 8-16 óráig. Bővebb információkat itt olvashatunk.

9. Szeretettel várunk idén is minden újlaki családot az Újlaki családos táborba! Célunk, hogy a szülők és gyerekek még jobban megismerjék egymást, közösséggé váljanak. Időpont: július 9-12-ig (péntektől hétfőig), helyszín a tavalyi Iglauer Park. Jelentkezni: Udvaryné Kovács Bettinél (ukovacsbetti@gmail.com).

10. Az Újlaki Hangokban már olvashattunk a plébániai közösségi ház tetőfelújításának szükségességéről. A munkálatok július 5-én kezdődnek, részleteket itt olvashatunk. E célra adományainkat plébániánk OTP Banknál vezetett (Budapest-Újlak SB Plébánia, OTP 11702036-20546803 számú) számlájára történő utalással juttathatjuk el, de személyesen is be lehet fizetni vasárnaponként az Információs irodában, hétköznap pedig a Plébánia irodájában. Kérjük az átutalás közleményébe megjegyzésként odaírni, hogy: CSERÉP.

 

 

 

Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803