Program 2021-07-24 szombat 18h Deák tér

Kedves Újlaki Hívek!

Többek kérésére küldöm ezt az alábbi értesítést egy közös keresztény kiállás programjáról a hagyományos családokért.

Szeretettel,
Harmat Péter
a képviselőtestület alelnöke
Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia

Békés keresztény kiállásra kerül sor július 24-én, szombaton, a Pride napjának estéjén Budapesten: a felekezetközi rendezvény résztvevői hitet tesznek a férfi és nő kapcsolata, a hagyományos családmodell, az Isten szerinti család mellett. „Őrtüzek gyúlnak” címmel rendezik meg az országos felekezetközi alkalmat Budapesten, amely keresztények válasza a provokatív pride-vonulásra. Az eseményre a lobbiszervezetek által támogatott felvonulás estéjén, július 24-én, szombaton 18 órától kerül sor a Deák téren.

Az evangélikus templom közelében felállított színpadon a történelmi felekezetek lelkipásztorai mellett orvos, szociálpolitikus és újságíró is beszédet mond. A szervezők célja, hogy az LMBTQ-propagandát közvetítő felvonulás napján békés, de határozott hangú rendezvényen jelenítsék meg a keresztény választ és mondják ki: a család egy nő és egy férfi szeretetköteléke, amelyből gyermekek születnek – ez a definíció pedig megbonthatatlan.

Arra kérik a magyar keresztényeket, illetve konzervatív embereket, jelenlétükkel tegyenek hitet a hagyományos családmodell – ahogy fogalmaznak: az Isten szerinti család – mellett. Az Ádám-Éva Misszió által életre hívott rendezvény keretében felszólal mások mellett

– Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek
– Osztie Zoltán katolikus pap