Hírlevél-2022-06-03-péntek

 

2022-06-03

1.  Június 4-e, szombat a trianoni békediktátum évfordulója. Délután 4 órai kezdettel együtt imádkozunk a templomban a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért.

 

2.  Pünkösdhétfőn, június 6-án plébániánk ismét képviselteti magát a máriaremetei templomkertben megrendezésre kerülő Karizmák Ünnepén. Plébániánk fotókiállítással, alkotóházzal, társasjáték klubbal, baba-mama sarokkal és zsíros kenyeres agapéval készül. A záróprogram, mint minden évben a 15:00-kor kezdődő, Erdő Péter bíboros által celebrált szentmise lesz.

 

3.  A máriaremetei programot figyelembe véve templomunkban június 6-án, pünkösdhétfőn 9 órakor lesz szentmise.

 

4.  Június 12-én, Szentháromság vasárnapján a 9 órás szentmisén lesz az elsőáldozás. Ez a nap egyben templomunk felszentelésének ünnepe is. A fél 11-es szentmisét latin nyelven mutatja be Ferenc atya, és ekkor kerül sor az Újlakért emlékérem átadására is.

 

5.  Előre jelezzük, hogy szentségimádás lesz templomunkban június 18-án egész nap, reggel 7 órától. Délután 5 órakor belekapcsolódunk a világméretű szentségimádásba: https://corpusdomini.katolikus.hu/#/A szentségimádásra félórás időszakokra lehet jelentkezni az információs szolgálatnál. Várjuk csoportok, közösségek jelentkezését is, akik egy-két órás időszakokra vállalják az Oltáriszentségben jelenlevő Jézus imádását.

 

6.  Előre jelezzük, hogy június 18-án, szombaton du. fél 3-kor a közösségi házban Szakolczai Judit, az oltárdíszítők vezetője virágdísz készítői gyakorlati előadást tart. Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen kapcsolódnának bele a templom díszítésébe, de azokat is szívesen látjuk, akik csak egy szép virágdíszt készítenének ez alkalommal.

 

 

 

Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803