Hírlevél-2023-10-27-péntek

2023-10-27

1.    Ferenc pápa október 27-re, péntekre böjti és imanapot, bűnbánati napot hirdet a világ békéjéért. A felhíváshoz csatlakozva templomunkban ma a 17.30-kor kezdődő rózsafüzér imádságot és a 18 órai szentmisét e szándékra ajánljuk fel, a szentmisét követően pedig 19 óráig az Oltáriszentség előtt folytatjuk az imát a békéért.

2.    Mindenszentek ünnepe (november 1.) kötelező ünnep. Szentmise-hallgatási kötelezettségünknek eleget tehetünk október 31-én a 18 órakor kezdődő előesti misén, valamint az ünnep napján 9, 10.30, és 18 órakor kezdődő szentmiséken. Mindenszentek napján az esti szentmisét, melyen a Sarlós Boldogasszony Kórus szolgál, hagyományosan az elhunyt újlaki papokért és hívekért ajánljuk fel. A szentmise előtt 17.30-tól együtt imádkozzuk a Mindenszentek litániáját. A szentmise után, Halottak napjának előestéje lévén, a húsvéti gyertya fényénél imádkozunk elhunytjaink lelki üdvéért. Halottak napján, november 2-án az esti szentmise után lucernáriumot tartunk templomunk kriptájában.

3.    Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva, november 18-án felelevenítjük az egyik régi újlaki szokást műsoros est rendezésével, melyen adományokat szívesen fogadunk az idősek karácsonyi megajándékozására. Prózai és zenés, vidám és komoly, egyéni és csoportos előadásokból állítjuk össze az est műsorát, melyre előadók jelentkezését várjuk a műsorszám megjelölésével vasárnap az információs irodában, vagy a jelentkezes@ujlakitemplom.hu címen.Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia,  OTP 11702036-20546803