Isten hozta a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia honlapján!

Ferenc pápa Magyarországra látogat április 28. és 30. között. A pápalátogatásig minden szentmise végén elmondott imával készülünk a Szentatyával való találkozásra.

Böjti fegyelem: nagyböjt pénteki napjain 14 év felett hústilalom. Nagypéntek szigorú böjti nap, ezen a napon a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor étkezhetnek, és csak egyszer lakhatnak jól. 

Nagyböjt pénteki napjain keresztutat járunk este ½ 6-kor templomunkban. 

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nagyböjt pénteki napjain, szentáldozás után, feszület előtt, áhítattal elimádkozza az Íme, jóságos Jézusom imát.

Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Az ünnephez kapcsolódóan a reggeli szentmisén lesz a lelki örökbefogadás, ekkor vállalhatjuk, hogy 9 hónapon keresztül naponta imádkozunk egy veszélyben levő magzatért.

Kiscelli keresztút: március 25-én du. 3-kor találkozunk a Kiscelli Múzeum előtt lévő I. stációnál, a helyszín megközelíthető a Kiscelli utcán gyalogosan, vagy a Kolosy térről a 14.38-kor induló 165-ös busszal.

Minden nap közvetítünk szentmisét – idős, beteg testvéreink számára, akik nem tudnak eljönni a templomba – hétköznap reggel 6:30-tól, vasárnap pedig 10:30-tól kezdődően. A szentmisék youtube csatornánkon valós időben és felvételről is elérhetőek. Ha valós időben veszünk részt a szentmisén, akkor lelkiáldozást végezhetünk. Lelkiáldozás imája
Minden este elmondunk egy tized rózsafüzért az igazságosságon alapuló békéért.

Miserend: hétköznap: 6:30 és 18:00 órakor, vasárnap: 9:00, 10:30 és 18:00 órakor.

Rózsafüzér: minden kedden 17.30-kor.

Dúdoló: 4 éves gyermekeknek és kísérőjüknek minden csütörtökön 10 órakor a Szent Margit teremben.

Plébániai iroda nyitvatartása: hétfőn és pénteken 10-től 12 óráig, kedden, szerdán és csütörtökön 16-tól 18 óráig.

Plébániánk levelezőlistájára történő fel, vagy onnan való leiratkozáshoz kérjük, küldje el e-mail címét a jelentkezes@ujlakitemplom.hu címre.

Aki egyházközségi hozzájárulását vagy adomány befizetését banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt plébániánknak az OTP Banknál vezetett Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia (rövid név: Újlaki Plébánia),  OTP 11702036-20546803 számú számlájára történő befizetéssel. A közlemény rovatban kérjük a lakcím feltüntetését is.