Isten hozta a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia honlapján!

 

 

Május 29: Urunk mennybemenetele

“Áldás közben megvált tőlük, és fölemelkedett az égbe” Lk 24, 51

 

 

 

Ahogy egykor az apostolok Máriával, Jézus anyjával együtt imádkozva várták a Szentlélek eljövetelét, mi is Mennybemenetel vasárnap után, május 30-tól június 4-ig közös imádsággal hívjuk, várjuk a Szentlélek kiáradását. A kb. 15 perces imádság az esti szentmise után lesz hétfőtől péntekig, szombaton, Pünkösd vigíliáján pedig a szentmise előtt. Az imádságra mindenkit szeretettel várunk, az idősebb, beteges testvéreinkre való tekintettel youtube csatornánkon is közvetítjük.

Az állami rendelkezésekkel összhangban – tekintettel a javuló járványhelyzetre – március 7-től a templomokban nem kötelező a maszk viselése. A szentmiséken a kiengesztelődéskor a kézfogás vagy békecsók továbbra is mellőzendő, viszont ajánlott az áldozás előtti kézfertőtlenítés. Bíboros atya kéri a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.  A  járványügyi intézkedés teljes szövege itt olvasható.

Minden nap közvetítünk szentmisét – idős, beteg testvéreink számára, akik nem tudnak eljönni a templomba – hétköznap reggel 6:30-tól, vasárnap pedig 10:30-tól kezdődően. A szentmisék youtube csatornánkon valós időben és felvételről is elérhetőek. Ha valós időben veszünk részt a szentmisén, akkor lelkiáldozást végezhetünk.
Lelkiáldozás imája

Minden este elmondunk egy tized rózsafüzért az igazságosságon alapuló békéért.

Miserend: hétköznap: 6:30 és 18:00 órakor, vasárnap: 9:00, 10:30 és 18:00 órakor

Lorettói litánia: májusban minden hétköznap 17.45-kor.

Rózsafüzér: május hónapban minden kedden 17.15-kor.

Nyugdíjasklub: május 3-án, 17-én és 31-én 10 órakor a Szent Margit teremben.

Dúdoló: Zenés foglalkozások négy év alatti gyermekeknek és kísérőjüknek minden csütörtökön 10 órakor a Szent Margit teremben.

Plébániánk levelezőlistájára történő fel, vagy onnan való leiratkozáshoz kérjük, küldje el e-mail címét a jelentkezes@ujlakitemplom.hu címre.

Aki az önkéntes egyházi hozzájárulását banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt plébániánknak az OTP Banknál vezetett Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia (rövid név: Újlaki Plébánia),  OTP 11702036-20546803   számú számlájára történő befizetéssel. Kérjük, adja meg a közleményben a lakcímét.