Disznóvágás-program

Tisztelt Eddig Jelentkezett Résztvevők, Kedves Testvérek!

Ahogy az Újlaki Hangok újságban és a Facebookon is jeleztük, akik aktívan részt szeretnének venni a feldolgozásban, szeletelésben, hurka és kolbász előállításban, mindenképp hozzanak magukkal kötényt, éles kést, saját vágódeszkát. A programon több részletben is fogunk tudni finomságot enni, de az étkezésekhez javasoljuk saját pohár, evőeszköz és tányér hozatalát is. Ezeket természetesen a plébánián is tudunk azért biztosítani.

Az időjárás előrejelzés szerint (ami még változhat) szombaton viszonylag hideg, szeles időre számíthatunk, 0 fok körüli hőmérséklettel. Kérjük, erre az öltözködésnél figyeljetek.

A nap folyamán a programok kötetlen formában zajlanak majd, de azért engedjétek meg, hogy pár tájékozódási pontot adjunk:

8:00     Pakolás, előkészítési munkálatok kezdete. Ekkor érkeznek a „vendégszereplők”, akik tehát a munkálatok irányítói. Elhelyezzük az eszközöket, asztalokat, terítőket, a kezdő falatozás előkészületei.

9:00     Érkezik a disznó! Pontosabban a két fél disznó, amit majd feldolgozunk. Aki szeretné az állatot „egyben” megnézni, azt a gyerekeknek megmutatni, érdemes ekkor már – de legalábbis 9:30-ig – megérkeznie, mert viszonylag hamar részekre bontjuk majd az állatot.

9:30     Feldolgozási munkálatok kezdete, szakmai irányítás mellett

14:00     Közös nagy ebéd

16:00     Az esemény lezárása, pakolás.

A nap folyamán folyamatos falatozással készül a szervező csapat, reggelire velő lesz tojással, frissen sült húsok napközben és bőséges leves és sültek ebédre. Házi édes-sós süteményeket több mint szívesen fogadunk tőletek, kérjük, hozzatok! Italok tekintetében, a felelősségteljesen fogyasztható pálinka – ezt is szívesen fogadunk, ha hoztok magatokkal – mellett meleg teával, forralt borral és vízzel várunk benneteket.

A disznóvágáson a részvételért önkéntes hozzájárulást kérünk! Akik szeretnének a feldolgozott termékekből haza is vinni, az becsületkasszás fizetés mellett megteheti azt. Hogy mit lehet vinni, azt most csak körülbelül tudjuk (hurka, kolbász, sült hús). Nyers hús nem vihető el! Majd a helyszínen pontos ajánlott összeget is megadunk. Esetleges elvitelhez dobozról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

További kérdések esetén a disznovagas@ujlakitemplom.hu állunk rendelkezésetekre.
Hamarosan találkozunk!

Harmat Péter
a képviselõtestület alelnöke
Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébánia