Együtt a babákért

Kedves Újlaki Hívek!

A DM Magyarország és a Katolikus Karitász együttműködésében 2022-ben is elindult az Együtt a babákért elnevezésű program, melynek keretében az Esztergom-Budapesti Egyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ több hónapra elegendő pelenka adománnyal tudja segíteni a rászoruló kisgyermekes családokat.

A kisgyermekes szülők számára a pelenka vásárlás anyagilag igen megterhelő feladat, különösen a mostani időszakban, amikor érzékeljük, hogy a járvány miatt sokan kerültek nehéz élethelyzetbe. Ezen próbál enyhíteni az Együtt a babákért akció, melynek támogatottjai körébe tartoznak a nehéz anyagi körülmények között élő családok mellett a sokgyermekes, illetve ikreket, valamilyen fogyatékkal élő vagy krónikusan beteg gyereket nevelő családok, de azok a kisgyermekes családok is, ahol egy hirtelen, váratlanul jött probléma nehezíti a család jelenlegi anyagi helyzetét. (pl. munkahely elvesztése, betegség, valamilyen hirtelen jött nagyobb kiadás stb.)

A támogatás igénylése esetén 3-mas (4-9 kg) és 4-es (9-18 kg) méretű, Baby Love márkájú pelenkát lehet kérni, fő szabály szerint egy gyermekre csak egy alkalommal (kivételt képeznek az egyénileg elbírált méltánylandó körülmények). Ez az egyszeri alkalom több hónapra elegendő pelenka támogatást jelent.

A pelenka kérelmek befogadására 2022. augusztus 15-ig van lehetőségünk. A támogatási kérelem kizárólag a plébániai karitász csoporton keresztül, csoportvezetői vagy plébánosi ajánlással adható be, ezért kérjük, amennyiben családja költségvetésében segítséget jelentene a meghirdetett pelenka támogatás, jelezze az Újlaki Karitász csoportnak a karitasz@ujlakitemplom.hu email címen. Ezt követően az Újlaki Karitász munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot, továbbítják a kérelmezéshez szükséges dokumentumokat és a felmerülő kérdések megválaszolásában segítséget nyújtanak.

Továbbá, ha van olyan ismerőse, akit szintén érint a felhívás, kérjük továbbítsa levelünket.

Köszönettel:

Az Újlaki Karitász munkatársai