Imádság Magyarországért

Ima Magyarországért, a magyar nemzetért

Sokan sokféleképpen gondolkodunk a mai magyar és európai helyzetről. Különböző véleményünk van arról, hogy mi lenne az ideális megoldás, mit kellene tennünk, mit remélünk a magyarság jövőjével kapcsolatban. Keresztényként egy valamiben azonban egyet kell gondolunk: imádkoznunk kell az országunkért, népünkért, mert égető szükségünk van arra, hogy az Úr akarata valósuljon meg közöttünk, amint a mennyben, úgy a földön is!

Ezért most mi, az Őrtüzek Imádság Háza szolgálói hívunk és várunk Téged, kérjük együtt Istent, hogy valósuljon meg szeretet-terve Magyarországon, keressük egyedül az Ő országát és igazságát, mert csakis az jelenti számunkra az életet! Szellemi-lelki harc van, ezért legyünk őrálló imaharcosok, akik készítik az Úr útját, hogy a szellemi légtér tisztuljon és Isten cselekedjen.

A mi látásunk szerint Isten az Ő Egyháza (értünk ezalatt minden egyházat és gyülekezetet, amely Krisztust tekinti fejének és az Ő akaratát keresi) által által akarja valósítani akaratát. Azonban a politikusoknak, a vezetőknek hatalmat adott ebben a világban, ezért jó és fontos kérni, hogy valóban Isten szerint éljenek ezzel a hatalommal (pl. ahogy az Úr felébresztette Cirusz lelkét – vö. Ezd/Ezsd 1,1).

Hívunk tehát minden keresztényt, hogy csatlakozzon hozzánk, imádkozzunk együtt Magyarországért 12 héten keresztül, 2022. január 9-től április 3-ig, minden nap. Az imaharchoz azonban bármikor lehet csatlakozni, ha valamiért lemaradtál az elejéről, nyugodtan csatlakozhatsz később is!

Ha velünk tartasz, akkor mindössze annyit vállalsz, hogy 12 héten át minden nap imádkozol a magyar nemzetért, az éppen aktuális témában. Nincs meghatározva, hogy mit és mennyi ideig kell imádkozni, lehet az csak egy mondat, de akár több óra is ? Ha szükséged van segítségre, egy ima-segítséget is le tudsz tölteni az alábbi mezőből.

Hegymászó szaknyelven azt mondhatnánk, hogy csúcstámadást hajtunk végre, ahol öt alaptáborban, majd a csúcson könyörgünk Magyarországért, a magyar nemzetért. Kéthetente új területet imádkozunk át. A témákat ismert egyházi vezetők, közéleti emberek gondolatai vezetik majd fel.

Az imádkozás hat területe, amelyek kéthetente követik egymást:

  1. A magyarországi Egyházért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért. (január 9-től 22-ig)

    A kezdő témában Varga László kaposvári megyéspüspök mondja el gondolatait egy videóban, amit itt (vagy a YouTube-csatornánkon) tudsz megnézni

2. A politikusokért, a világi vezetőkért. (január 23-tól február 5-ig)

3. A tömegtájékoztatásért, közbeszédért, azért, hogy az emberek tiszteletben tartsák a másik véleményét, és egymást, szerető és elfogadó módon beszéljenek egymással. (február 6-tól 19-ig)

4. A családokért, mint legkisebb közösségekért, emberi kapcsolatokért. (február 20-tól március 5-ig)

5. A fiatalokért, akik Magyarország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei. (március 6-tól 19-ig)

6. Magyarország megtéréséért, az ébredésért. (március 20-tól április 3-ig)