Plébániai járványügyi rendelkezéseink

 

Kedves Újlaki Hívek!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a járványhelyzet romlása miatt, figyelembe véve a 2020. november 11-től hatályos állami korlátozásokat, november 9-én újabb közleményt adott ki. E rendelkezés szerint

– a templomok továbbra is nyitva maradnak
– szentmisék is tarthatók az egészségügyi rendszabályok betartásával

Ugyanakkor a járvány által leginkább veszélyeztetett hívőkre az alábbi kitételek vonatkoznak:

„A szentmisén való részvétellel kapcsolatban kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe!

Idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik kötelességüket teljesítik, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, hatósági karanténban vannak, jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, ezért mentesülnek a szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól. Nyomatékosan kérjük őket, hogy maradjanak otthon!

Felmentést adunk mindazoknak is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában.

Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban, és különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra. Idős paptestvéreinket tisztelettel kérjük, hogy ebben a helyzetben fokozottan vigyázzanak egészségükre, a fiatalokat pedig buzdítjuk, hogy legyenek segítségükre.”

Az MKPK teljes közleménye itt olvasható.

Plébániánk részéről azok számára, akik nem tudnak szentmisén részt venni, az otthoni – különösen családi körben együttesen végzett – imát ajánljuk, valamint szentmiséink közvetítéseit minden hétköznap ½ 7-től, vasárnap ½ 11-től. E közvetítések később mint felvételek is megnézhetők és meghallgathatók Plébániánk Youtube oldalán, az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLF_JNXPr6UpLeRHYjaB9ExnLOdN7SOuGl

Dr. Harmat Péter
a Képviselőtestület alelnöke