Hírlevél-2021-09-11

2021-09-11

1.    Végéhez közeledik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus!

A vasárnapi zárómisére regisztráció és jegy nélkül is lehet menni, ezen zarándokok számára az Oktogon és a Rózsa utca között található L2/R2 – L6/R6 szektorokat tartják fenn, amelyekben érkezési sorrendben tudnak helyet foglalni (ld. térkép).

Részletes információkat a zárómiséről itt találunk.

 

A szombati gyertyás körmenetre és a zárómisére együtt is tudunk menni, az ajánlott módon, tömegközlekedéssel. Indulási időpontok Újlakról:

Szentmise, gyertyás körmenet (Kossuth tér)

Szeptember 11. szombat 14 óra 30 perc

Bár erre a szombati gyertyás körmenetre korlátozott számban fognak a helyszínen is gyertyát osztani, lehet hozni saját gyertyát is.

Ünnepi zárómise Ferenc pápával (Hősök tere)

Szeptember 12. vasárnap 8 óra 45 perc

Az együtt induló csoportot Munkácsi Péter plébániai NEK összekötő és Fejérdy Tamás fogja vezetni. Ne késsünk a gyülekezéskor, mert a fent kitűzött időpontban a csoport el fog indulni!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy szentmiséken ülőhelyet nem tudnak biztosítani. Legjobb, ha egy könnyű összecsukható (zarándok) széket viszünk magunkkal, de akár egy összecsukható, támlás, karfás “horgász széket” is bevihetünk. Jó, ha velünk van egy kevés innivaló is, műanyag edényben (üveget nem vihetünk be a területre), sőt a program hosszúsága miatt, akinek szükséges, hozzon magával egy kevés ételt is, legcélszerűbben mindezt egy minél kisebb hátizsákban. Ha a meteorológiai előrejelzés alapján eső várható, akkor készüljünk rá. Hozhatunk magunkkal esernyőt is, de szél esetén az esőkabát, kapucni esetleg célszerűbb.

 

2.    Az Eucharisztikus Kongresszus ünnepi szentmiséi miatt Erdő Péter bíboros úr rendelkezése szerint a főegyházmegye templomaiban, így templomunkban sem lesz szentmise a következő időpontokban:

       szeptember 11-én este

       szeptember 12-én délelőtt

Ezzel a rendelkezéssel arra buzdít főpásztorunk, hogy a hívek az Eucharisztikus Kongresszus ünnepi szentmiséin vegyenek részt. Aki nem tud ezeken a szentmiséken részt venni, aznapra felmentést kap a szentmise-hallgatás alól.

Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803