Hírlevél-2022-02-14-hétfő

2022-02-14

1.     Lipták Mária tanárnő tanítványai (soraikban Koncz Ádámmal, képviselőtestületünk tagjával) ismét egyházzenei hangversenyre invitálják az újlaki híveket. A hangverseny február 14-én, hétfőn az esti szentmise után 18 óra 45 perckor kezdődik templomunkban, többek között Bach, Händel, Vivaldi művek hangzanak majd el. A részletes programot itt olvashatjuk.

 

2.     A Nyugdíjasklub következő foglalkozása február 15-én, kedden 10 órakor lesz a Szent Margit teremben.

 

3.     Szeretettel ajánljuk a Duna tv Agapé címmel indult új vallási műsorát. Társadalmi, közéleti jelenségek állnak a műsor középpontjában. A csütörtök esténként jelentkező egyórás kerekasztal-beszélgetésen a vendégek a műsorvezetővel, Vágvölgyi Gergellyel, keresztény válaszokat keresnek a felvetődött kérdésekre. Bővebb információ itt olvasható.

 

4.     A közelgő Házasság Hetéhez kapcsolódóan szeretettel ajánlja az Érsekség a Bízd Rá Magad portál országos párkapcsolat gazdagító játékát és izgalmas kerekasztal beszélgetéseit.
2022. február 20-án különleges párkapcsolat-gazdagító játékot indít a Bízd Rá Magad „Élménytér – ahol együtt játszunk – párkapcsolati időutazás” címmel. A négy héten át tartó játékra mindazokat a magyarországi párokat várják, akik szeretnék megerősíteni párkapcsolatukat és tartós életközösségben gondolkodnak. Bővebb információt itt olvashatunk.

 

5.     Előre jelezzük, hogy 2022. február 24-én újra lehetőség lesz belépni a volt Conti utcai ávós börtön (VIII. Mindszenty József tér 2.) területére, és felkeresni azokat a cellákat és helyszíneket, ahol Mindszenty bíboros raboskodott. Február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendhagyó megemlékezés és fotókiállítást lesz Mindszenty József bíboros, Endrédy Vendel, Kiss Szaléz, Oloffson Placid és sok más ártatlanul elítélt rabságának helyszínén. Bővebb információ és regisztrálás itt.

 

6.     A múlt heti képviselőtestületi ülésen való megbeszélés szerint várjuk azon felnőtt férfiak és nők jelentkezését, akik előzetes felkészülés után szívesen olvasnák a szentmiséken az olvasmányt vagy a szentleckét. Jelentkezni vasárnaponként az információs szolgálatnál, vagy a jelentkezes@ujlakitemplom.hu címen lehet.

 

7.     Az Újlaki Karitász felhívja a rászoruló kisgyermekes családok figyelmét, hogy a DM Magyarország és a Katolikus Karitász együttműködésében 2022-ben is elindult az Együtt a babákért elnevezésű program, melynek keretében az Esztergom-Budapesti Egyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ több hónapra elegendő pelenka adománnyal tudja segíteni a rászoruló kisgyermekes családokat. Ennek részleteiről itt olvashatunk.
Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803