Hírlevél-2022-02-21-hétfő

2022-02-21

1.    Imádság a magyar nemzetért, Magyarország megtéréséért. A január 9. és április 3. között meghirdetett imádságba bármikor belekapcsolódhatunk. Nincs meghatározva, hogy mit és mennyi ideig kell imádkozni, lehet az csak egy mondat, de akár több óra is. Február 20-tól március 5-ig a családokért, mint legkisebb közösségekért, emberi kapcsolatokért imádkozunk. Bővebb információt itt olvashatunk.

 

2.     2022. február 24-én újra lehetőség lesz belépni a volt Conti utcai ávós börtön (VIII. Mindszenty József tér 2.) területére, és felkeresni azokat a cellákat és helyszíneket, ahol Mindszenty bíboros raboskodott. Február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendhagyó megemlékezés és fotókiállítást lesz Mindszenty József bíboros, Endrédy Vendel, Kiss Szaléz, Oloffson Placid és sok más ártatlanul elítélt rabságának helyszínén. Bővebb információ és regisztrálás itt.

 

3.     Február 27-én, vasárnap a perselygyűjtés a katolikus iskolák javára lesz.

 

4.     Várjuk azon felnőtt férfiak és nők jelentkezését, akik előzetes felkészülés után szívesen olvasnák a szentmiséken az olvasmányt vagy a szentleckét. Jelentkezni vasárnaponként az információs szolgálatnál, vagy a jelentkezes@ujlakitemplom.hu címen lehet.

 

5.     Az Újlaki Karitász felhívja a rászoruló kisgyermekes családok figyelmét, hogy a DM Magyarország és a Katolikus Karitász együttműködésében 2022-ben is elindult az Együtt a babákért elnevezésű program, melynek keretében az Esztergom-Budapesti Egyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ több hónapra elegendő pelenka adománnyal tudja segíteni a rászoruló kisgyermekes családokat. Ennek részleteiről itt olvashatunk.Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803