Hírlevél-2022-03-07-hétfő

 

2022-03-07.

1.  Templomunkban megkezdődött a tartós élelmiszer gyűjtés a háborútól menekülők számára. Az adományokat a kitett kosarakba várjuk. Leginkább könnyen nyitható konzervekkel, bébiétellel, csokoládéval, gyümölcslével tudunk segíteni. Az adományok a Központi Karitászon keresztül jutnak el a rászorulókhoz. A tartós élelmiszeren kívül takarókat, gyerekruhákat, pelenkákat gyűjtünk, felnőtt ruhára nincs szükség, azt nem tudjuk átvenni.

Pénzt egyénileg tudunk küldeni a Katolikus Karitász OTP Banknál vezetett 11706016-20468198 számú számlájára, Kárpátaljának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra (https://karitasz.hu/).

Szállás felajánlásokat is tehetünk a Szent Erzsébet Karitász Központ email címén (szenterzsebet@karitaszkozpont.hu) vagy telefonszámán (+3630-5921483).

 

2.   Az állami rendelkezésekkel összhangban – tekintettel a javuló járványhelyzetre – március 7-étől a templomokban nem kötelező a maszk viselése. A szentmiséken a kiengesztelődéskor a kézfogás vagy békecsók továbbra is mellőzendő, viszont ajánlott az áldozás előtti kézfertőtlenítés. Bíboros atya kéri a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.

 

3.   Március 7-én, hétfőn a Kossuth Rádióban délben templomunk harangja fog szólni, a haranghoz kapcsolódó ismertető 11.56-kor hangzik el. Az adás ismétlésére március 13-án, vasárnap kerül sor.

 

4.   nyugdíjasklub következő összejövetele március 8-án, 10 órától lesz a Szent Margit teremben.

 

5.   Március 8-án, este 7 órakor ülésezik a Képviselőtestület.

 

6.   Keresztutat járunk nagyböjt pénteki napjain 17.30-kor a templomban, melyet youtube csatornánkon közvetítünk. Várjuk a közösségek jelentkezését a keresztúti ima vezetésére.

 

7.   Két hagyatékból származó szekrénysort ajánlottak fel elvitelre, melyek megtekinthetők itt. Ingyen elvihetők az Alsó-Zöldmáli útról. Érdeklődni az iroda@ujlakitemplom.hu email címen lehet.

 

 

 

 

Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803