Hírlevél-2022-05-27-péntek

2022-05-27

1.    Ahogy egykor az apostolok Máriával, Jézus anyjával együtt imádkozva várták a Szentlélek eljövetelét, mi is Mennybemenetel vasárnap után, május 30-tól június 4-ig közös imádsággal hívjuk, várjuk a Szentlélek kiáradását. A kb. 15 perces imádság az esti szentmise után lesz hétfőtől péntekig, szombaton, Pünkösd vigíliáján pedig a szentmise előtt. Mindenkit szeretettel várunk!

 

2.    A képviselőtestület következő ülése május 31-én, kedden 19 órától lesz a tanácsteremben. Az ülés előtt, az esti szentmisét követően a pünkösdi imádságot a képviselőtestület tagjai vezetik.

 

3.    Június 4-e, szombat a trianoni békediktátum évfordulója. Délután 4 órakor együtt imádkozunk a templomban a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért.

 

4.    Pünkösdhétfőn, június 6-án plébániánk ismét képviselteti magát a máriaremetei templomkertben megrendezésre kerülő Karizmák Ünnepén. Az esemény vezérfonala a hivatás lesz, körbejárva a házasság, a szerzetesség, a papság témáját. Plébániánk fotókiállítással, alkotóházzal, társasjáték klubbal, baba-mama sarokkal és zsíros kenyeres agapéval készül. A szervezők szívesen látnak soraikban jelentkezőket, akik az előkészületben, vagy a helyszíni programok során segítenek. Jelentkezni a jelentkezes@ujlakitemplom.hu email-címen vagy vasárnap az információs irodában lehet. A záróprogram, mint minden évben a 15:00-kor kezdődő, Erdő Péter bíboros által celebrált szentmise lesz.

 

5.    Előre jelezzük, hogy templomunkban június 12-én, Szentháromság vasárnapján 9 órakor lesz az elsőáldozás. Ezen a napon ünnepeljük templomunk felszentelését, a fél 11-es szentmisét latinul mutatja be Ferenc atya, és ekkor kerül sor az Újlakért emlékérem átadására is.

 

 Ha más is szeretne levelet kapni, küldjön e-mailt ide: jelentkezes@ujlakitemplom.hu
Plébániánk: Honlapja,  Youtube csatornája,  Facebook oldala,  Zoom kapcsolódása
Újlaki hangok: legfrissebb száma
Bankszámlánk:  Budapest-Újlak SB Plébánia,  OTP 11702036-20546803