„Élő közvetítés lesz templomunkból a Szent Három Napon!”

Üzente 2020. április 8-án (szerdán) 21:58-kor kör-emailben az újlaki híveknek Harmat Péter a képviselőtestület alelnöke.

Akkor már biztos volt, hogy a koronavírus-járvány miatt személyesen nem tudunk részt venni a húsvéti szent három nap liturgiájában. Sokak segítő technikai fölajánlása, szervező munkája és önkéntes közreműködése eredményeként így mégis „valós időben” kapcsolódhattunk be a templomi szertartásba. Az utolsó pillanatig izgatottan vártuk, hogy sikerül-e a You Tube-közvetítés. A kapcsolat létrejött, és nem csak technikai értelemben. Lélekben mind a templomban voltunk, akik számítógépeinken vagy okostelefonon követtük a szertartást.

És ezek az online közvetítések vezették be az újlaki híveket a járvány világának ebbe a ránk kényszerített technikai kapcsolatformájába. Reméltük, hogy legközelebb már személyesen is együtt ünneplünk. Egy évvel később még nincs így, de reményünk a személyes templomi találkozásra egyre erősebb.

Weisz János „történeti” felvételei a 2020. nagyszombati szertartás liturgikus-, és az online közvetítés technikai-szolgálattevőit örökítették meg a templomban. A plébánia YouTube csatornája 613 megtekintést jelzett a mise ikonja mellett.